Read my blog in your language

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Όνειρα και η σημασία τους

ΟΝΕΙΡΑ
Ο εγκέφαλος δημιουργεί τα όνειρα, μέσω τυχαίων ηλεκτρικών δραστηριοτήτων. Κάθε 90 λεπτά τα εγκεφαλικά στελέχη στέλνουν ηλεκτρικές ωθήσεις μέσω του εγκεφάλου, χωρίς συγκεκριμένη εντολή.
Το αναλυτικό τμήμα του εγκεφάλου προσπαθεί απεγνωσμένα ν’ αναλύσει, να δώσει νόημα σ’ αυτά τα μηνύματα. Ο μόνος τρόπος για την κατανόησή τους είναι ένα όνειρο σε μεταφορική μορφή, συμβολική, αφού δεν έχει κυριολεκτική σημασία. Αυτό δεν σημαίνει πως τα όνειρα είναι χωρίς σημασία ή πρέπει να τ’ αγνοούμε. Ο τρόπος που επιλέγει ο εγκέφαλός μας ν’ αναλύσει τις τυχαίες και ασυνεχείς εικόνες ίσως να μας λέει κάτι για τους εαυτούς μας. Πιθανώς το μυαλό να ‘εργάζεται’ πάνω στα βαθιά ριζωμένα προβλήματά μας, μέσω αυτών των λιγότερο απειλητικών και πλαγίων τρόπων – τη δημιουργία μεταφορικών ονείρων.

-τα όνειρα αφηγούνται μια ιστορία – είναι όπως ένα show στην τηλεόραση, με σκηνές, χαρακτήρες και θέμα
-τα όνειρα είναι εγωκεντρικά – σχεδόν πάντα έχουν σχέση με μας τους ίδιους
-συγχωνεύουν πράγματα που έχουν συμβεί πρόσφατα, κρυμμένες επιθυμίες μας ή φοβίες
-ένας θόρυβος που προέρχεται από το περιβάλλον συχνά λειτουργεί στα όνειρα με κάποιο τρόπο, δίνοντας κάποια αξιοπιστία στην εντύπωση πως τα όνειρα
είναι η ανταπάντηση του εγκεφάλου σε τυχαίες ωθήσεις
-συνήθως το όνειρο δεν ελέγχεται – στην πράξη πολλά όνειρα μας υπερτονίζουν πως δεν τα ελέγχουμε όσο και εάν φοβόμαστε, δε μπορούμε να φωνάξουμε

Τα όνειρα είναι σημαντικά. Όταν στερείς συστηματικά από ένα άτομο τη φάση του ύπνου REM (τη φάση που βλέπει όνειρα), το άτομο αυτό γίνεται ανυπόμονο και αισθάνεται άβολα.


Τις περισσότερες φορές τα όνειρα φέρνουν στην επιφάνεια φόβους και ανασφάλειες οι οποίες μας συντροφεύουν στην καθημερινότητά μας.


Πηγή:ultimate

ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ

Διαλέξτε από το αρχικό γράμμα πιο κάτω, την λέξη που συναντήσατε στο όνειρό σας και δείτε τη σημασία της




πηγή:fmail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Makry-gialos Crete